Spotify lanceert Lite-versie voor ontwikkelingslanden

Foto: REUTERS

Na ruim een jaar proefdraaien heeft de Zweedse streamingdienst nu zijn nieuwe lightversie ‘Spotify Lite’ gelanceerd in 38 landen. De organisatie mikt daarbij vooral op ontwikkelingslanden.

Spotify Lite is een uitgeklede versie van het ‘gewone’ streamingplatform en is bedoeld voor regio’s waar geen goed (mobiel) internet beschikbaar is. Bovendien draait de app ook op oudere en minder krachtige Android-smartphones en is hij amper 10 MB groot. Daarnaast is er een functie om het dataverbruik binnen de perken te houden, aangezien mobiel internet vaak bijzonder duur is in ontwikkelingslanden.

Het Zweedse bedrijf hoopt met Spotify Lite koploper te worden in de race om de zogenaamde next billion users. Zo noemen Google, Facebook en andere grote techreuzen de gebruikers in ontwikkelingslanden. Ook Facebook, Messenger, YouTube en Tinder lanceerden eerder al een light-app. En ook Netflix wil voet aan de grond in ontwikkelingslanden. De downloadfunctie van de mobiele Netflix-app werd gelanceerd met slecht geconnecteerde markten in het achterhoofd.

Spotify lanceert Lite-versie voor ontwikkelingslanden
Foto: Spotify.
Door adm