“Getuigenis van Mueller in Amerikaans Congres uitgesteld met een week”

© REUTERS

De woensdag geplande getuigenis van de Amerikaanse speciaal aanklager Robert Mueller voor het Amerikaanse Congres wordt met een week uitgesteld. Er wordt nog onderhandeld over hoe lang de zitting zal duren, aldus verschillende Amerikaanse media. Mueller zou voor het eerst publiekelijk vragen beantwoorden over zijn onderzoek naar de veronderstelde Russische inmenging in de presidentsverkiezingen van 2016.

jvh

Volgens de Washington Post moet Mueller getuigen voor de gerechtelijke commissie en daarna voor de inlichtingencommissie van het Huis van Afgevaardigden, telkens gedurende twee uur. Sommige parlementsleden, die geen tijdsbeperking hebben om hun vragen te stellen, willen meer tijd om hem uit te horen in de openbare zitting. Die zou nu dus plaatsvinden op 24 juli.

Na een onderzoek dat 22 maanden duurde, besloot Mueller dat Russen tussenbeide kwamen om Donald Trump te helpen, maar bewijzen van strafbare feiten vond hij niet. Mueller weigerde zich voorts uit te spreken over de vraag of het Witte Huis het gerecht al dan niet tegenwerkte.

LEES OOK

Nu in het nieuws