Offday voor Dylan Teuns in Tour de France, tweede renner van Cofidis geeft op

© BELGA

In de achtste etappe trok het peloton in de Tour de France van Mâcon naar Saint-Etienne, over 200 loodzware kilometers met zo’n 3.800 hoogtemeters en zeven gecategoriseerde beklimmingen. Dylan Teuns stond voor de start op een knappe derde plek in het klassement maar kende een offday. Met Christophe Laporte stapte een vierde renner uit de koers.

vml

Volg hier de ontknoping in de achtste etappe!

Zie ook:

Dylan Teuns trok donderdag nog mee in de vroege vlucht in de rit naar La Planche Des Belles Filles en triomfeerde op de steile berg. Stilletjes werd er al gedroomd over een klassement want voor de start stond de Limburger op een knappe derde plaats op amper 32 seconden van gele trui Ciccone. Maar het werd in de achtste etappe al snel duidelijk dat hij die klassementsambities mocht opbergen want toen de koers openbrak moest hij meteen passen en zette hij zich in de bus met de sprinters, op meer dan tien minuten van de koplopers.

Virus bij Cofidis

Nog erger was het gesteld met Christophe Laporte, die ziek afstapte en zo de vierde opgever werd in deze Tour. Opvallend: na Nicolas Edet is het al de tweede renner van Cofidis die moet afstappen. In de Franse ploeg huist een virus met nog enkele zieken.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten