Fans klagen mannen die Michael Jackson beschuldigen van misbruik, aan: “Ik moest huilen en wilde overgeven toen ik het hoorde”

© HBO

Franse fans van Michael Jackson dagen Wade Robson en James Safechuck, de mannen die de zanger beschuldigen van jarenlang seksueel misbruik, voor het gerecht. Ze beschuldigen het tweetal van ‘het beschadigen van de nagedachtenis van een dode’. “Hun verhaal is onmogelijk. Het is door en door slecht.”

rrln

Robson en Safechuck deden hun verhaal in Leaving Neverland. In de vier uur durende documentaire vertellen de mannen, nu 41 en 37 jaar oud, dat Michael Jackson hen jarenlang seksueel misbruikte in de jaren 80 en vroege jaren 90, toen zij nog tieners waren. Het duo vertelt uitvoerig over het misbruik, dat onder meer plaatsvond op Neverland, de ranch van Michael Jackson, in hotels en bij hen thuis.

Toen Myriam Walter de HBO-documentaire voor het eerst zag, moest ze huilen en wilde ze overgeven, vertelt de vrouw tegen CNN. Niet uit medelijden met de mannen, maar uit woede over de aantijgingen. “Ik weet dat hun verhaal niet mogelijk is”, aldus de 62-jarige Française. “Het was door en door slecht. Ze wilden naam voor zichzelf maken en waren uit op geld.”

© Taylor Jewell/Invision/AP

Walter, voorzitter van de Michael Jackson Community, maakt deel uit van drie fangroepen die Robson en Safechuck nu voor het Franse gerecht slepen. In Frankrijk is het namelijk verboden om een overledene te beschuldigen van criminele feiten. De groepen beschuldigen de beklaagden van ‘het beschadigen van de nagedachtenis van een dode’.

De fans eisen van zowel Robson als Safechuck een symbolische schadevergoeding van één euro. “Dit gaat niet om geld, het is een kwestie van het hart”, stelt Emmanuel Ludot, de advocaat die de drie groepen in de arm hebben genomen.

Op 4 oktober wordt er een uitspraak in de zaak verwacht.

© Getty

Aangeboden door onze partners

Lees ook