Neymar deelt steek uit aan eigen ploeg: “Mijn sportieve hoogtepunt? De remontada met Barcelona tegen PSG”

Bron © BELGA

De 6-1 zege met Barça tegen PSG noemde Neymar zijn beste sportieve herinnering. “Het was ongelooflijk.” Foto: EPA

Het is dé soap van de transferzomer aan het worden. Blijft Neymar bij PSG of keert hij terug naar Barcelona. De Braziliaan zou graag opnieuw zijn maatje Lionel Messi vergezellen bij de Catalanen, maar een deal is nog niet nakende. Het weerhoudt Neymar er niet van om de spot te drijven met zijn huidige werkgever. De aanvaller heeft de fameuze remontada van zijn toenmalige ploeg Barcelona tegen PSG - in de Champions League in maart 2017- een van zijn mooiste herinneringen tot dusver genoemd. In de marge van de transfersoap raakte overigens bekend dat Neymar geviseerd wordt door de Spaanse fiscus en dat Barcelona kampt met hoge schulden.

In een interview met website ‘Oh my goal’ noemde Neymar de onwaarschijnlijke winst van Barça tegen PSG een van zijn sportieve hoogtepunten. “Naast de eindzege van de Olympische Spelen in 2016 met Brazilië blijft vooral de remontada tegen PSG me bij”, sprak de aanvaller. “Toen we het zesde doelpunt scoorden, voelde ik iets wat ik nooit eerder meegemaakt had. Het was ongelooflijk.”

Na een ruime 4-0 zege in de heenmatch van de achtste finales, leek de kwalificatie voor PSG zo goed als binnen. In Barcelona liep het toch nog mis, na een 6-1 nederlaag. De Spanjaarden scoorden drie van hun treffers in de absolute slotfase. Twee daarvan kwamen op naam van Neymar, voor de beslissende derde goal gaf hij de assist.

Neymar deelt steek uit aan eigen ploeg: “Mijn sportieve hoogtepunt? De remontada met Barcelona tegen PSG”
De liefde tussen PSG en Neymar is bekoeld na zijn vele fratsen. Foto: AFP

De verklaringen van de Braziliaan kruiden de moeilijke relatie met zijn huidige werkgever PSG nog wat meer. Neymar lijkt bij PSG op weg naar de uitgang, de club liet weten te willen meewerken aan een transfer. De aanvaller toonde in de Franse hoofdstad geregeld zijn klasse, maar hij kon niet verbergen dat zijn voetbalhart elders, en dan vooral in Spanje, lag. Hij tekende ook al de hele week afwezig op training, om in Brazilië zijn eigen toernooi bij te wonen.

LEES OOK. De reden waarom Neymar zich niet bij PSG meldde ligt in Brazilië, maar daar loopt het mis als hij beker uitreikt

Problemen met de fiscus

Zondag maakte de Spaanse krant El Mundo Deportivo overigens bekend dat de Spaanse fiscus zijn vizier op Neymar heeft gericht. Er zouden namelijk fouten zijn gemaakt bij zijn recordtransfer voor 222 miljoen euro in de zomer van 2017. De belastingdienst eist naar verluidt 35 miljoen euro van de vedette van Paris Saint-Germain

Neymar is niet de eerste vedette die problemen heeft met de Spaanse belastingdienst. Ook Lionel Messi en Cristiano Ronaldo waren verwikkeld in fraudezaken.

888 miljoen euro schulden

Het is nog maar de vraag of Barcelona de financiële middelen wil en kan vrijmaken voor een transfer van Neymar. Het Spaanse Culemania onthulde dat de Catalaanse club tegen een bruto schuld van 888 miljoen euro aankijkt, wat netto neerkomt op 504 miljoen euro. De grootste kostenlast is de grondige renovatie van het stadion. Het kostenplaatje van het volledige project wordt ondertussen geschat op 600 miljoen euro. Oorspronkelijk werd 2021 als einddatum naar voren geschoven, maar door een aantal problemen wordt nu al gesproken over 2023.

In ieder geval ziet Barcelona enkele dure vogels graag vertrekken. De kern moet vernieuwd worden, wan met o.a. Messi, Rakitic, Suarez, Pique en Busquets telt de basiself heel wat dertigers. Voor Frenkie De Jong en Antoine Griezmann telde Barça recentelijk nog 75 en 120 miljoen euro neer.

Neymar deelt steek uit aan eigen ploeg: “Mijn sportieve hoogtepunt? De remontada met Barcelona tegen PSG”
De Jong moet voor verjonging op het middenveld zorgen. Foto: AP
Door Raf Hermans, belga
AANGERADEN