Politie treedt op tegen Dok-Zuid als racebaan: al 29 snelheidsduivels rijbewijs kwijt

Foto: Photo News

Gent -

Dok-Zuid wordt door heel wat automobilisten als een straat beschouwd waar stevig op het gaspedaal kan/mag worden geduwd. Dat bewezen de twee controleacties van de politie op vrijdag 5 en vrijdag 12 juli. Toen werden niet minder dan 22 rijbewijzen ingetrokken van laagvliegers. Gisteravond stond de politie er voor de derde keer in acht dagen, deze keer tussen 19u30 en 21u. En weer was het bingo. 201 van de 1212 passerende voertuigen (of 16,5%) reed sneller dan 50 km/u. Topsnelheid was deze keer 113 km/u.

Deze keer waren het 7 automobilisten die tussen 89 en 113 km/u reden die hun rijbewijs onmiddellijk kwijt zijn voor 15 dagen. Daardoor loopt het aantal ingetrokken rijbewijzen aan Dok-Zuid in amper acht dagen tijd al op tot 29 stuks.

De derde controle in een week tijd toont vooral aan dat er aan Dok-Zuid systematisch veel te hard wordt gereden door 1 op 4 personen. Een minderheid beschouwt de straat duidelijk als een racecircuit. Lees hier meer over de vorige controles.

Pijnpunt Drongen

Dat Dok-Zuid niet de enige probleemstraat is, bewijst de controle aan de Luchterenstraat in Drongen die ook gisteren plaatsvond, maar dan in de namiddag tussen 14u45 en 17u15. In beide richtingen werd de maximum snelheid van 50 km/u door 185 passerende voertuigen liefst 105 keer overschreden (56,7% !). De topsnelheid bedroeg daar 112 km/u. Twee bestuurders komen in aanmerking voor onmiddellijke intrekking van het rijbewijs.

Ook een motorrijder die 88 km/u reed is zijn rijbewijs kwijt.

“Deze recente verkeerscontroles bevestigen dat snelheid een pijnpunt blijft in het verkeer”, aldus de Gentse politie.

“Bovenstaande cijfers maken ons duidelijk dat we moeten blijven inzetten op controleacties gericht op snelheid in het verkeer.”

Door Geert Neyt