Alessandro De Marchi gaf op na zware val in de Tour en liep daarbij meerdere breuken op

Pech blijft CCC achtervolgen. Alessandro De Marchi kwam in het begin van de etappe zwaar ten val en moest de strijd staken. Het was een schrikwekkend beeld hoe hij bleef liggen. Hij werd afgevoerd naar het ziekenhuis waar meerdere breuken werden vastgesteld.

gvdl

Klik hier voor onze digitale Tourgids

De Marchi maakte gisteren nog deel uit van de goede vlucht en was de renner die het langst bij Thomas De Gendt kon blijven. Pas op de laatste helling van de dag moest de Italiaan onze landgenoot laten gaan. Vandaag verging het de aanvalslustige Italiaan minder goed. Hij kwam zwaar ten val en moest met de ambulance worden afgevoerd.

In het ziekenhuis van Saint-Étienne bleek dat de Italiaan een gebroken sleutelbeen, gebroken ribben en een longcontusie met een kleine klaplong heeft opgelopen. Verder is er ook nog sprake van verschillende kneuzingen en een snijwond boven zijn linkerwenkbrauw.

“24 tot 48 uur in observatie”

“Alessandro zal de komende 24 tot 48 uur geobserveerd worden”, stelt teamarts Max Testa. “In die periode zullen we beslissen of een operatie nodig is om het gebroken sleutelbeen te fixeren. De duur van zijn herstel hangt af van het al dan niet doorgaan van de operatie, maar we houden rekening met minstens drie tot vier weken vooraleer hij op de rollen kan beginnen rijden. Hopelijk kan hij begin september opnieuw koersen.”

In de achtste etappe was De Marchi nog de laatste vluchter die de uiteindelijke ritwinnaar Thomas De Gendt kon volgen. “Ik vind het erg de Tour te moeten verlaten zonder ritwinst, want dat was mijn grote doel”, reageert de Italiaan. “Ik ben teleurgesteld dat ik voor het eerst een grote ronde niet kan uitrijden. Verder prijs ik me gelukkig dat mijn blessures niet erger zijn. Ik kon al met mijn familie spreken, en ik ben in goede handen in dit ziekenhuis. Ik kijk er naar uit om zo snel mogelijk weer te fietsen.”

Voor de ploeg van Greg Van Avermaet is het al het tweede verlies in deze Tour. Eerder moest ook patrick Bevin afstappen. De Nieuw-Zeelander kwam in de vierde etappe ten val, brak hierbij een rib en stapte twee dagen later af.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten