Valt Movistar uit elkaar? Toppers op weg naar uitgang, en dan duikt de naam van Mathieu van der Poel op

© BELGA

Is Movistar uit elkaar aan het vallen? Het Spaanse team dreigt maar liefst drie van zijn kopmannen te verliezen: Carapaz zou al getekend hebben bij Team Ineos, Quintana lijkt naar Arkéa-Samsic te vertrekken en Landa heeft voorstellen van Bahrain en UAE op zak. Aan de inkomende zijde worden de namen van Mathieu van der Poel en, verrassend, Tiesj Benoot genoemd.

gvdl

De Spaanse sportkrant AS bracht gisteren een opvallend artikel waaruit blijkt dat slechts drie renners nog een contract hebben voor volgend seizoen: Alejandro Valverde, Marc Soler en Carlos Verona. Girowinnaar Richard Carapaz is op weg naar Team Ineos, L’Equipe bracht vandaag het nieuws dat de Ecuadoriaan een tweejarig contract heeft getekend bij de Britten.

Nairo Quintana lijkt dan weer op weg naar Arkéa-Samsic, het team van Warren Barguil en Andre Greipel. De Fransen zouden graag een ticket voor de World Tour bemachtigen en daarom is Quintana hun hoofddoel. Diens jongere broer Dayer zou ook naar het Franse team verhuizen.

Ook Mikel Landa wil het team verlaten. Bahrain en UAE hebben alvast een concreet bod uitgebracht, in tegenstelling tot Movistar waaruit valt af te leiden dat ze niet langer met Landa in zee willen.

Inkomende transfers

Uiteraard willen de Spanjaarden volgend jaar een competitief team op de been brengen. Aangezien Movistar met fietsen van Canyon rijdt, valt al meteen de naam van Mathieu van der Poel. Ook Enric Mas (Deceuninck - Quick Step) wordt bij de Spanjaarden gemeld. Hij mag er een tweejarig contract ondertekenen en mag een aantal renners naar keuze mee naar het team brengen. Volgens AS zou ook Tiesj Benoot Spaanse belangstelling genieten en ook Jakob Fuglsang is bij het team aangeboden. Van Benoot is geweten dat hij Soudal-Lotto verlaat maar zijn toekomst wordt bij Team Sunweb gesitueerd.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten