Dit N+ artikel is exclusief voor jou als abonnee.

Abonnee worden? Kies je leesformule

15/07/2019 - Extra
camera closecorrect down facebook gplus Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

‘Met mijn twee beste vriendinnen op Doureuuuhhh! Nooit te oud om van het leven te genieten!’, schreef Sieg De Doncker bij de foto van Adi en Mariette.  Instagram

Sieg De Doncker feest met Adi en Mariette in Dour

VTM-presentator Sieg De Doncker (30) was het afgelopen weekend op het muziekfestival van Dour en daar liep hij toevallig twee oude bekenden tegen het lijf: Adi (84) en Mariette (80), bekend uit het programma De wereld rond met 80-jarigen. Adi en Mariette waren daar iets minder toevallig want ze spelen de hoofdrol in een reeks filmpjes die VTM deze zomer op zijn website plaatst. Onder de noemer Zomerpret met Adi en Mariette nemen ze de twee kranige dames mee naar allerlei evenementen. “Een ploeg van VTM-online kwam ons zaterdag afhalen, maar we wisten helemaal niet waar we naartoe reden. Pas op het allerlaatst bleek dat het festival van Dour te zijn”, vertelt Mariette. “Dat wordt trouwens niet ons enige verrassingsuitje. Op 28 juli staat er alweer een andere uitstap gepland.”

Mariette uit Lokeren en Adi uit Oostende amuseerden zich allebei kostelijk in Dour. “De Lokerse Feesten ken ik natuurlijk, maar op zo’n groot festival was ik nog nooit geweest. Het was een ongelooflijke belevenis. We mochten zelfs backstage een kijkje nemen. Oké, daar stond de muziek wat hard, maar we hadden oordopjes gekregen. Wat evenwel het meest opviel, was dat we door ongeveer iedereen werden herkend en geknuffeld. Het aantal selfies was gewoon niet bij te houden.”

Ondertussen zijn de inschrijvingen voor een tweede seizoen van De wereld rond met 80-jarigen afgesloten, maar of Sieg De Doncker en Olga Leyers opnieuw een gezelschap op sleeptouw nemen, staat nog niet vast. “Dat hangt ervan af of we een geschikte groep 80-plussers kunnen samenstellen”, aldus VTM.(jdr)