Zomers weer op komst: kwik klimt tegen zondag richting 30 graden

Bron © BELGA

Foto: Katrijn Van Giel

Na een dipje krijgen we komend weekend opnieuw mooi zomers weer met temperaturen tot 28 graden, al blijft het deze week wel vaak bewolkt met lichte kans op regen. Dat meldt het KMI.

Zomers weer op komst: kwik klimt tegen zondag richting 30 graden
De weersverwachtingen voor maandag. Foto: KMI

De week begint overwegend zwaarbewolkt. Maandag kan er hier en daar dan ook een buitje vallen, maar het blijft wel meestal droog. In de loop van de namiddag verschijnen er geleidelijk wat meer opklaringen, vooral dan in het zuiden van het land. De temperaturen blijven met maxima rond 19 graden in het centrum van het land vrij koel voor de tijd van het jaar.

Dinsdag zien we hetzelfde beeld: rustig en overwegend droog weer waarbij zon en wolken elkaar afwisselen. De temperaturen klimmen wel al, met maxima rond 19 à 20 graden aan zee en tussen 20 en lokaal 24 graden in het binnenland.

Woensdagochtend is er plaatselijk kans op nevel of mist. Daarna wordt het vrij zonnig met in de loop van de dag plaatselijk kans op een buitje en maxima van 20 tot 25 graden.

Zomers weer op komst: kwik klimt tegen zondag richting 30 graden
Het kwik klimt deze week gestaag, met een hoogtepunt op zondag van net geen 30 graden. Foto: KMI
Zomers weer op komst: kwik klimt tegen zondag richting 30 graden
De weersverwachtingen voor zondag. Foto: KMI

Donderdag en vrijdag wordt het weer iets wisselvalliger. Er zijn nog zonnige perioden, maar soms ook wolkenvelden waaruit lokaal wat gedruppel kan vallen of over het oosten zelfs een bui. In de meeste streken blijft het echter droog. De maxima schommelen tussen 21 en 26 graden.

Zaterdag en zondag bereiken de temperaturen hun hoogtepunt met maxima tot 27 à 28 graden, maar er is ook meer bewolking en een grotere kans op lokale regenbuien. Volgende week maandag neemt de temperatuur dan weer een duik(je) naar 25 graden.

Door jvh