Tiesj Benoot krijgt kritiek na mislopen van ritzege in de Tour: “Als je echt rijdt om te winnen, moet je durven gokken”

Foto: REUTERS

Tiesj Benoot deed zondag een gooi naar een ritzege in de Ronde van Frankrijk, maar stuitte op de snellere Daryl Impey. Logisch? Volgens de Nederlandse journaliste en voormalig profwielrenster Marijn de Vries niet helemaal. “Als ik streng ben, dan vind ik dat Benoot het niet helemaal goed gedaan heeft”, klonk het bij Vive le Vélo.

Klik hier voor onze digitale Tourgids

“Als je rijdt om te winnen, mag je nooit meer op kop komen als je met een snellere man naar de finish gaat”, was de Nederlandse kritisch. “Dan kies je voor de tweede plaats en dat kan een keuze zijn. Maar als je echt rijdt om te winnen, dan moet je durven te gokken. Desnoods komen ze allemaal terug, maar je weet dat je de sprint toch niet gaat winnen.”

“Dat is één van de eerste dingen die ik zelf geleerd heb toen ik ging koersen. Maar als je in de Tour voorop rijdt, snap ik ook dat je het toch gaat proberen”, klonk het.

“Of Benoot de rest van de kopgroep moest laten terugkeren toen Impey aansloot? Dat had hij misschien moeten doen. Ik kan me voorstellen dat een tweede aanval nog verrassender is. Het was natuurlijk ook een afmattende koers. Je neemt een beslissing in een fractie van een seconde en dan kan het net de foute beslissing zijn.”

Door Vincent Van Genechten
AANGERADEN