Dader dodelijk ongeval met vluchtmisdrijf in Brussel geeft zich aan

Foto: FACEBOOK ALERTES CONTRÔLES DE POLICE

Brussel -

De chauffeur die afgelopen weekend in Brussel een voetganger doodreed en vluchtte, is opgepakt. Hij gaf zichzelf maandag aan. Het slachtoffer werd inmiddels ook geïdentificeerd, het gaat om een 21-jarige Roemeen.

“Deze middag is de verdachte, A.M. geboren in 1995, zich komen aangeven bij de Brusselse politiediensten. Hij werd door de procureur des Konings van zijn vrijheid beroofd en wordt verhoord door de Brusselse politiediensten. Hij is bekend bij de politiediensten”, zegt Dennis Goeman van het Brusselse parket.

De man heeft al enkele jaren een rijbewijs en zijn voertuig was administratief in orde. Hij was bekend bij de politie, maar niet voor dit soort feiten.

Het parket heeft een onderzoeksrechter aangesteld om te onderzoeken of de verdachte zich schuldig maakte aan onopzettelijke doodslag, vluchtmisdrijf en het in gevaar brengen van voetgangers. De onderzoeksrechter heeft 48 uur om de verdachte te verhoren en al dan niet onder aanhoudingsmandaat te plaatsen.

Zondagochtend omstreeks 4.45 uur werd een man aangereden door een wagen toen hij de Kruidtuinlaan (niet op een zebrapad) overstak. Het slachtoffer bezweek ter plekke aan zijn verwondingen, de automobilist pleegde vluchtmisdrijf.

Het Brusselse parket kon het slachtoffer zondag niet meteen identificeren omdat de man geen identiteitspapieren op zak had, maar weet inmiddels te melden dat het gaat om een 21-jarige man van Roemeense afkomst die in Brussel woonde. “Zijn familie werd door de politiediensten op de hoogte gesteld van het tragisch ongeval”, aldus het parket.

Auto gevonden, verdachte wordt opgespoord

Met behulp van bewakingsbeelden werd zondagmiddag ook de wagen van de dader gevonden in de Helihavenlaan. “De nummerplaat alsook de schade aan de wagen komen overeen met het verdachte voertuig”, klinkt het. Het gerecht beschikte over brokstukken van de wagen die door de klap in het rond waren gevlogen.

Door jvh,tg
AANGERADEN
Meest recent