De Lijn legt nachtelijke feestbussen in tijdens Gentse Feesten

Bron © BELGA

Archiefbeeld Foto: EDM

Gent -

Tijdens de Gentse Feesten legt openbaarvervoermaatschappij De Lijn nachtbussen in om de bijna anderhalf miljoen bezoekers naar huis te brengen. Er komen ook pendeldiensten naar de belangrijkste Park & Ride-zones. Wie een bus of tram neemt, kan gebruikmaken van vervoerbewijzen en uitzonderlijke tarieven gedurende het stadsfestival.

Tijdens de festiviteiten, die starten op vrijdag 19 juli en eindigen op zondag 28 juli, rijden trams niet door de feestenzone. Ook een aantal busverbindingen wordt omgeleid. Na 13 uur splitst De Lijn buslijnen 3, 17, 18, 38 en 39 op. De halte Korenmarkt wordt dan niet langer bediend. De haltes Poel en Zuid worden dan de knooppunten voor de bussen.

Gedurende de Gentse Feesten vervangt De Lijn het nachtnet door een uitgebreid Gentse Feestenaanbod. Om 0.30, 2.15 en 4 uur vertrekken aan Gent Zuid speciale feestbussen. Er worden ook feestbussen ingelegd naar de zeven Park & Ride-zones.

De Lijn hanteert tijdens de Gentse Feesten ook enkele speciale tariefformules. Een heen- en terugbiljet kost via sms 4,15 euro. Voor 30 euro kunnen bezoekers een 10 dagenpas aankopen.

Door jvh
AANGERADEN