Dit N+ artikel is exclusief voor jou als abonnee.

Abonnee worden? Kies je leesformule

16/07/2019 - Extra
camera closecorrect down eyefacebook gplus Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

Exclusieve feesten, maar geen centen.   VTM

Schone schijn aan de Côte d’Azur

We vergapen ons er weleens aan, u en ik, gewone stervelingen. Aan de meterslange jachten in Zuid-Franse havenstadjes zoals Cannes, Monaco of Saint-Tropez. Vooral ’s avonds, wanneer die drijvende kastelen het toneel vormen voor champagnefeesten van de rich and famous. Maar schijn bedriegt, zo leert de reportage die Telefacts Zomer vanavond voor u klaarzet. Daarin volgt een reporter de adel die vakantie viert aan de Azurenkust… op kosten van een ander. Heel wat adellijke erfgenamen kunnen tegenwoordig niet langer terugvallen op het familiefortuin en moeten dus op zoek naar geld. Dat doen ze onder meer door te netwerken met miljonairs wiens exclusieve feesten ze als volleerde party crashers afschuimen.

Prins Charles-Henri, een rechtstreekse afstammeling van de Franse koning Charles X, is zo’n edelman voor wie het geld niet aan de bomen groeit. De man geeft ruiterlijk toe dat hij de centen niet heeft om zijn kastelen te onderhouden. “Geld? Dat heb ik niet. Dat moet ik verdienen. Als ik niet elke dag vroeg opsta en pas laat ga slapen, verdien ik niks.”

Ook Tufan wikkelt zich in schone schijn. Hij is geen miljardair en stamt ook niet af van een adellijke familie. Toch laat hij zich graag omringen door de superrijken in de hoop hen te strikken voor zakendeals. Hij heeft daarvoor zo zijn methode: “Ik feest erop los en ik versier vrouwen.” (jdr)

Telefacts zomer, VTM, 22.35 uur