Belg stuurde zelf dreigberichten die luchthaven van Eindhoven op stelten zetten

Foto: BELGAIMAGE

Turnhout -

De man die zondag onder politiebegeleiding van de luchthaven van Eindhoven naar zijn woning in Turnhout werd geëscorteerd omdat hij met de dood bedreigd werd, stuurde die dreigementen zelf. Dat meldt het Antwerpse parket.

De aankomsthal van de luchthaven van Eindhoven werd zondagavond enige tijd gesloten en aankomende passagiers mochten hun vliegtuig niet verlaten, nadat de Nederlandse politie door hun Belgische collega’s gevraagd werd om een Belg die met de dood bedreigd werd te onderscheppen. De man was naar verluidt naar de luchthaven gekomen om iemand op te pikken, toen zijn vriendin contact opnam met de Belgische politie omdat ze doodsbedreigingen aan het adres van haar vriend ontving van een kennis.

De politie achtte die dreigementen ernstig, en vroeg hun Nederlandse collega’s om de man te onderscheppen. Nadat ze de man gevonden hadden, werd hij (onder begeleiding van een helikopter en arrestatieploegen) tot aan de grens gebracht, waarna de Belgische politie hem escorteerde tot aan zijn woning in Turnhout.

Het parket startte daarop een onderzoek, en uit de eerste resultaten blijkt nu dat het beweerde slachtoffer de dreigementen zelf verstuurde. De 46-jarige man werd intussen verhoord en bekende de feiten. Hij werd gearresteerd en wordt vandaag voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Turnhout. Hij wordt vervolgd voor het verspreiden van valse inlichtingen betreffende ernstige aanslagen en telecommunicatieve overlast, meldt het parket.

Door jvh
VOOR ABONNEES