Dartslegende Raymond van Barneveld mist broek, shirt en pijlen… maar wordt gered door collega

Raymond van Barneveld heeft maar net op tijd zijn shirt, broek en darts ontvangen in Barnsley. Foto: EPA

Angstige tijden voor Raymond van Barneveld. De Nederlandse darter zat enkele uren voor het Players Championship 19-toernooi in Barnsley nog altijd zonder koffer waarin al zijn dartsspullen zaten. Van Barneveld kreeg hulp uit onverwachte hoek.

Van Barneveld is niet met zijn fijnste dartsjaar bezig. Na het desastreus verlopen WK kondigde de darter aan definitief te stoppen met de sport. De 52-jarige vijfvoudig wereldkampioen herpakte zich en gooit inmiddels weer een paar maanden op rij in diverse Engelse toernooien.

Zijn deelname in Barnsley kwam plots op de tocht te staan, nadat zijn koffer met alle dartsbenodigdheden nog in Nederland was achtergebleven. “Ik ben in shock”, stuurde Van Barneveld naar zijn volgers op Twitter. “Ik ben nog altijd op Manchester Airport, omdat easyjet mijn koffer heeft achtergelaten in Amsterdam. Dus geen darts, geen broek, geen shirt, helemaal niets om morgen (dinsdag, red.) mee te spelen. Geen idee wat te doen als de koffer er voor morgen nog niet is.”

De ‘Barney Army’, zoals de supporters van Raymond van Barneveld zich noemen, in Barnsley kon dinsdagochtend opgelucht ademhalen. “Het ziet er naar uit dat ik kan spelen vanavond”, twitterde Van Barneveld. “Iemand heeft me dezelfde darts en shirt gebracht. Ik heb een broek geleend van een andere speler en easyjet doet er alles aan om mijn koffer vandaag bij het hotel te krijgen.”

Van Barneveld staat momenteel 30ste op de PDC Order of Merit, de ranking binnen het darten die onder meer de wildcards uitdeelt voor de grootste toernooien. Op diezelfde lijst staat onze landgenoot Kim Huybrechts het hoogste met zijn 29ste plaats, drie plaatsen boven Dimitri Van den Bergh.

Door Maarten Elst
    AANGERADEN