Huwelijksfotografe snoeihard voor hardnekkige gewoonte van gasten: “Alsjeblieft, hou hiermee op”

Bron © News.au, Facebook

(genrebeeld) Foto: Shutterstock

“Ben je uitgenodigd op een huwelijk? Blijf dan rustig en geniet van de ervaring.” Dat zegt huwelijksfotografe Hannah Stanley nadat een te enthousiaste gast haar foto verpestte waarop de bruid en bruidegom elkaar voor het eerst zagen.

“Bedankt hoor! Niet alleen heb je met je iPhone een uniek moment afgenomen van het bruidspaar en de vader van de bruid, ook heb je mijn foto verpest”, steekt Stanley op haar Facebookpagina van wal. “Wat ben je trouwens van plan met de foto? Ga je hem printen? Er elke dag naar kijken? Nee, dat ga je niet doen. Maar mijn bruid wilde dit misschien wel doen om zo ‘haar’ moment voor altijd te koesteren. Maar jij besliste daar anders over met je iPhone.”

Om dergelijke blunders in de toekomst te voorkomen, vraagt Stanley om de gsm of smartphone achterwege te laten. “Bekijk het huwelijk niet via je scherm. Geniet ervan en zet je telefoon gewoon uit. Je bent uitgenodigd dus ben je duidelijk belangrijk voor het bruidspaar. Laat mij mijn job doen en geniet van dit unieke moment.”

Stanley is lang niet de enige fotograaf die zich hieraan stoort. Eerder ergerde ook Thomas Stewart uit Australië zich aan te enthousiaste genodigden. “Wij moeten, als fotografen, de genodigden een beetje opvoeden. Vaak zijn de gasten nog niet allemaal getrouwd en beseffen ze niet dat ze belangrijke momenten verstoren. Als de bruidegom staat te wachten aan het altaar, kan hij zijn bruid niet eens zien omdat er een zee van smartphones en tablets tussenzit.”

bekijk ook

Huwelijk draait uit op teleurstelling: bruid barst voor ogen van vrienden en familie in tranen uit wanneer taart nep blijkt

Het toppunt van drama? Ex-liefje crasht bruiloft in trouwjurk

Nog maar net getrouwd en het gaat al fout: man deelt slag uit aan kersverse bruid na plagerijtje met stukje taart

Door lla