Juventus wint strijd om Matthijs de Ligt: Nederlander als held onthaald voor medische keuring in Turijn

De transfer van Matthijs de Ligt van Ajax naar Juventus is nu eindelijk zo goed als rond. De 19-jarige Nederlandse verdediger landde dinsdagavond in Turijn. Dat meldde Juventus met enkele video’s op zijn officiële kanalen. De Italiaanse club en Ajax hebben elkaar gevonden in een transfersom van naar verluidt 75 miljoen euro. De international van Oranje wordt vandaag/woensdag medisch gekeurd en kan volgens Nederlandse media bij de Italiaanse kampioen een contract voor vijf jaar ondertekenen.

De Nederlander Matthijs de Ligt, die het afgelopen jaar furore maakte met Ajax in de Champions League, stond de voorbije maanden flink in de belangstelling van Barcelona, PSG, Manchester United en tal van andere Europese topclubs. Maar het is Juventus dat aan het langste eind trekt.

De Ligt kwam woensdag op het trainingscomplex van Juventus aan voor de medische keuring voorafgaand aan zijn transfer. De Italiaanse landskampioen zette daar zelf een filmpje van online waarop te zien is hoe de voormalige aanvoerder van Ajax arriveert in een zwarte auto, uitstapt en wordt toegejuicht door veelal met een mobiele telefoon filmende fans.

De Ligt arriveerde dinsdagavond op het vliegveld in Turijn. Verwacht wordt dat de transfer van de 19-jarige Nederlandse international woensdag helemaal wordt afgehandeld. “Ik ben heel blij dat ik hier ben”, zei de Ligt dinsdagavond, eveneens op sociale media. De Ligt zou in Turijn een contract voor vijf jaar kunnen ondertekenen. De transfer zou Ajax zo’n 75 miljoen euro opleveren.

Door Maarten Delvaux
Meer voetbal