Abonnee worden? Kies je leesformule

17/07/2019 - Binnenland
camera closecorrect down eyefacebook Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

André Lourdaux laat zich niet ontmoedigen, en zal alles terugplanten.  gvb

En plots is je moestuin leeggeroofd

Onaangename verrassing voor André Lourdaux uit het Limburgse Overpelt. Toen hij begin deze week wakker werd, stelde hij vast dat zijn moestuin was leeggeroofd. “Ze hebben zeker 80 kilo aardappelen uit de grond gehaald en kruiwagens vol prei en ajuinen. Ik kon mijn ogen niet geloven.”

Volgens Lourdaux ging het om amateurs. “Ze kenden duidelijk niets van tuinieren. Hadden ze nu een riek meegebracht, dan hadden ze meteen alles kunnen meenemen. Nu hebben ze met hun handen liggen wroeten, en zo grepen ze naast de aardappelen die wat dieper in de grond zat. Een emmer heb ik nog voor mezelf kunnen recupereren. Ook de preiplanten hebben ze met de hand uitgetrokken. Zeker een vijftigtal stengels die afbraken, hebben ze dan maar aan de kant gegooid. Ze hebben ook nog een hoop wortelen uitgetrokken. Maar die waren nog te klein, dus die hebben ze gewoon laten liggen. Zo respectloos.”

André vermoedt dat de diefstal het werk is van een kleine groep. “Aan de voetsporen in het zand zag je dat hier meerdere volwassen personen bezig zijn geweest.” (gvb)

Hoofdpunten