Dit N+ artikel is exclusief voor jou als abonnee.

Abonnee worden? Kies je leesformule

17/07/2019 - Binnenland
camera closecorrect down facebook gplus Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

Bruno Vroomen leidde volgens buren een eerder teruggetrokken bestaan. RR 

Familiedrama kost zoon (37) leven, vader (72) zwaargewond

Bloedbad in appartement gehuld in mysterie

Wat heeft er zich gisteren afgespeeld in het appartement van Bruno Vroomen (37) in Berchem? De alleenwonende man werd omstreeks 16 uur door politie dood teruggevonden. Zijn 72-jarige vader, die kort voordien woedend was komen opdagen, lag zwaargewond naast hem. Een familiedrama, lijkt het.

Buurvrouw Annie kan de schok maar moeilijk verwerken. “Bruno is mijn beste buur”, zegt zij. “Hij had wel een speciaal karakter, nu eens super enthousiast, dan weer in een rothumeur. Maar ik kon goed met hem praten.”

De vader van Bruno Vroomen, die ooit een beloftevol kartpiloot was, had Annie voor gistermiddag nooit eerder gezien. “Rond 16 uur stond hij hier maar aan te bellen, maar hij kreeg geen antwoord. Ik zei hem dat Bruno misschien nog sliep. Ik zal hem toch moeten hebben, snauwde hij. Ik opende de voordeur en meteen begon hij op de deur van Bruno’s appartement te kloppen.”

Annie merkte niets van een ruzie tussen vader en zoon. Tot zij drie knallen hoorde, vuurschoten dacht zij. “Wat er precies gebeurd is, weet ik niet”, vertelt zij. Maar ook de politie staat voor een raadsel. De speurders gaan voorlopig uit van een familiedrama. Volgens dat scenario zou de vader om een mysterieuze reden eerst zijn zoon gedood hebben, alvorens hij zichzelf door het hoofd schoot. Maar terwijl voor Bruno alle hulp te laat kwam, kon zijn vader, alhoewel zwaargewond, toch nog levend naar het ziekenhuis worden overgebracht.

Het Antwerpse parket wil dit scenario alsnog niet bevestigen. “Het is te vroeg om iets te zeggen over de juiste toedracht van de feiten”, aldus woordvoerster Caroline Vanderstokker. (cel, vdaa, yb)

Wie vragen heeft rond zelfdoding, kan terecht op de zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be