Topmodel Bella Hadid gaat van brunette naar blondine

Foto: ISOPIX

Topmodel Bella Hadid (22) is normaal de donkere van de twee zusjes, maar ze heeft haar lange lokken nu blond geverfd. Ze lijkt daarmee nu een stuk meer op haar zus Gigi.

Bella Hadid deelde in haar Instagram Stories wat beelden van haar nieuwe kapsel. Normaal gaat ze voor donker of kastanjebruin haar, maar dit keer ging het enkele tinten lichter en is ze nu een blondine, net zoals haar twee jaar oudere zus Gigi. Bovendien blijkt uit de filmpjes, waarin ze een paard aait, dat er golven in haar haren zitten. Alsof ze net van het strand komt gehuppeld.

Het is echter niet de eerste keer dat we een blonde versie van Bella zien opduiken. Zo had ze tot april 2018 een Japans alter ego onder de naam Rebekka Harajuku en daarbij droeg ze telkens een blonde pruik. Daarmee stopte ze nadat ze werd beschuldigd van ongepast culturele toe-eigening.

Hoe snel kan je van brunette naar blondine?

Goed nieuws voor natuurlijke brunettes: het is meestal geen probleem om je lokken te laten ontkleuren. Is je haar bruin, rood of zwart geverfd? Dan is het een andere zaak omdat de kapper stapsgewijs moet werken. Van blond naar bruin op dezelfde dag is in dat geval geen garantie. Gouden tip: wees altijd eerlijk over de geschiedenis van je haar, zo voorkom je dat het kapot gaat en in de wasbak terechtkomt.

Sowieso zal de kapper voor de behandeling ook altijd de conditie van je haar controleren. Is het gezond, dan kan het kleurproces beginnen. Zo’n transformatie duurde vroeger maanden. Per afspraak bij de kapper kon je maar een tint lichter gaan. Je lokken hadden immers tijd nodig om te acclimatiseren. Vandaag bestaan er bound builders. Deze producten beschermen je haar tijdens het ontkleuren zodat je op één dag zes tot acht tinten lichter kunt gaan. Het zal van je eigen haartype afhangen hoe ver je kunt gaan tijdens het blonderen. Informeer vooraf in het salon of er met bound builders wordt gewerkt en check de prijs. De kapper rekent alle ontkleuringen aan, dus het kostenplaatje kan hoog oplopen. Plan op de dag van je afspraak niet te veel, want je zit algauw een hele namiddag in het salon.

 

Door flb