Beruchte tafelschuimster op weg naar gevangenis

Bron © BELGA

Nadine W. Foto: rr

Kortrijk / Roeselare -

De beruchte tafelschuimster Nadine W. (49) zal donderdag opgesloten worden in de gevangenis. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Veurne. De vrouw ging meer dan 120 keer op restaurant, maar bleek de rekening nooit te kunnen betalen. In totaal werd de tafelschuimster volgens het parket al tot 92 maanden cel veroordeeld.

Het afgelopen jaar heeft Nadine W. als tafelschuimster al een stevig palmares opgebouwd. In de correctionele rechtbanken van Brugge, Veurne en sinds kort ook Kortrijk werd ze in totaal al tot 92 maanden effectieve gevangenisstraf veroordeeld. Bovendien hangt haar nog eens 15 maanden cel boven het hoofd. W. bestelt meestal vrij eenvoudige gerechten, zoals een croque-monsieur of kaaskroketten. Vaak drinkt ze daarbij cognac, koffie of frisdrank.

De zogenoemde schrik van de kusthoreca verplaatste haar actieterrein de afgelopen maanden. Zo begon de dakloze vrouw regelmatig op te duiken in Kortrijk en Gent. Dinsdagavond liep ze in Gent opnieuw tegen de lamp. Ze werd gearresteerd, maar zal deze keer niet zomaar weer vrijgelaten worden.

Voorwaardelijke vrijlating

Donderdag worden een reeks recente vonnissen immers definitief. Dat betekent in de praktijk dat Nadine W. tegen 61 maanden van de uitgesproken gevangenisstraffen geen beroep meer kan aantekenen. In die omstandigheden zal ze donderdag overgebracht worden naar de gevangenis. De tafelschuimster zal in principe minstens enkele jaren in de cel moeten blijven, want ze zal pas na een derde van haar straf aan de strafuitvoeringsrechtbank om haar voorwaardelijke vrijlating kunnen vragen.

W. zal de komende weken trouwens ook nog enkele keren voor de strafrechter moeten verschijnen. Op 31 juli doet de rechtbank in Kortrijk uitspraak over een winkeldiefstal en vijf feiten van afzetterij. Voor de Gentse feiten zal ze zich in augustus moeten verantwoorden. Ook in Brugge staan in september nog enkele dossiers op de rol. De beklaagde liet telkens verstek gaan, maar zal door haar aanhouding mogelijk wel aanwezig zijn op de volgende zittingen.

Door jvh, lla
AANGERADEN