Buffalo’s organiseren blauw-witte stoet voor galamatch KAA Gent tegen AZ Alkmaar

Foto: Photo News

Gent -

KAA Gent speelt woensdagavond in de Ghelamco Arena tegen het Nederlandse AZ Alkmaar. De galamatch is de eerste wedstrijd in de Ghelamco Arena sinds het einde van het vorige voetbalseizoen. Dat wordt gevierd met een kleurrijke stoet.

KAA Gent speelt op 28 juli in Charleroi haar eerste wedstrijd van het nieuwe voetbalseizoen, de Jupiler Pro League. Maar eerst moet er nog wat worden geoefend, zoals woensdagavond vanaf 20.30 uur tijdens de jaarlijkse galamatch. Die speelt KAA Gent dit jaar tegen het Nederlandse AZ Alkmaar.

Kleurrijke stoet

Het is de eerste thuiswedstrijd sinds het einde van het seizoen 2018-2019. Om dat extra in de verf te zetten, net als het nieuwe sfeervak, organiseert supportersvereniging Armada Ganda een corteo. De blauw-witte stoet start woensdag om 18.30 uur aan café De Zot, aan het Sint-Pietersstation en arriveert om 20.15 uur aan de Ghelamco Arena.

Patrick Lips, communicatiedirecteur van KAA Gent, laat weten dat er nog tickets zijn voor de match. “De loketten zullen vanavond gewoon open zijn”, zegt Lips. Net als de KAA Gent-tribunes, zal ook het bezoekersvak waarschijnlijk niet vol zitten. Vanuit het noorden van Nederland komen iets meer dan 30 supporters meegereisd, samen met een aantal Nederlandse veiligheidsmensen.

Shuttle afgeschaft

De Ghelamco Arena is sinds dit seizoen niet meer te bereiken met de shuttle die vertrok van aan het Zuid. “De club was geen vragende partij. De lijn heeft beslist de shuttle af te schaffen omdat er niet voldoende chauffeurs waren. Ook het aantal gebruikers was in dalende lijn”, zeg KAA Gent-veiligheidsdirecteur Dirk Piens. “Met bus 8 kan je wel nog steeds van het Zuid naar de Ghelamco Arena en terug geraken, ook ’s avonds. Dat zal we iets duurder zijn dan met de shuttle.”

Wat wel blijft bestaan is de shuttle in samenwerking met busmaatschappij Keolis. Die rijdt op matchdagen van aan het dienstencentrum Gentbrugge, via P&R Arsenaal en Tuinbouwschool Melle naar het stadion. “Dat zijn drie punten waar supporters hun wagen kwijt kunnen. We zien dat steeds meer mensen opstappen aan Arsenaal en in Melle”, zegt Piens. “Er rijden constant vijf bussen op die route. Als een volle bus langs Melle rijdt komt er snel een lege bus om die wachtende supporters op te pikken”, zegt Piens.

Door Sander Luyten
AANGERADEN