Het is niet het jaar van Niki Terpstra, Nederlander moet Tour verlaten met dubbele breuk in schouderblad

Een geschiedenisloze etappe tussen Albi en Toulouse heeft toch één slachtoffer gemaakt. De Nederlander Niki Terpstra geraakte op dertig kilometer van de finish verstrikt in een valpartij. Hij liep een dubbele breuk in het rechterschouderblad op.

gvdl, blg

Klik hier voor onze digitale Tourgids

Zie ook:

Het is niet het jaar van Niki Terpstra. Sinds zijn overstap naar Total Direct Energie kende de 35-jarige Nederlander nog niet al te veel geluk. Een val in de Ronde van Vlaanderen deed hem opgeven als gevolg van een hersenschudding, waardoor hij ook niet kon starten in Parijs-Roubaix.

De Tour moest iets goedmaken maar aan die poging kwam abrupt een einde in de elfde etappe. “Het was een massale valpartij, waarbij ik op tijd kon remmen, maar achter me was dat niet het geval, waardoor ik werd opgeduwd en ten val kwam. Ik kwam vol op mijn hoofd en schouder terecht”, vertelde Terpstra in aankomstplaats Toulouse. “Ik weet niet meer dat ik daar even stil heb gelegen. Ik heb ook een lichte hersenschudding, maar voor de rest niks. Ik ben niet in paniek geweest, het was alleen de pijn die ik voelde. Nu ben ik ook vooral daarmee bezig. De Tour en Terpstra zijn weer geen gelukkig verhaal”, aldus Terpstra, die in 2010 ook al eens moest opgeven in de Tour.

De renner zal in ieder geval lange tijd moeten revalideren en mist hoogstwaarschijnlijk het EK op de weg in Alkmaar op 11 augustus. Die koers vlakbij zijn woonplaats was een van zijn doelen van dit jaar.

Terpstra is de zevende renner die de Tour moet verlaten, eerder vandaag verscheen Rick Zabel niet aan de start van de etappe. Hij gaf op wegens ziekte.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten