Dertiger riskeert 37 maanden cel voor brandstichting, diefstal en beschadiging

Bron © BELGA
Sint-Truiden -

Een 37-jarige man uit Sint-Truiden trok dit jaar in de nacht van 20 op 21 april een spoor van vernieling door zijn stad en riskeert nu een celstraf van 37 maanden. Die straf vorderde de openbare aanklager woensdag in de Hasseltse correctionele rechtbank. Hij werd zondag 21 april gearresteerd voor veertig feiten van brandstichting, diefstal en beschadiging. De Hasseltse strafrechter doet over een tweetal weken uitspraak.

De verdachte was een bekende van politie en gerecht. Hij was onder invloed van alcohol en verdovende middelen. De verdachte had onder meer brand gesticht aan een bestelwagen en aan verkiezingsaffiches, die bij een N-VA-schepen aan een woning hingen. Hij pleegde braak op voertuigen, vernielde ruitenwissers en stak banden lek. De beklaagde was woensdag niet aanwezig op zijn proces, maar liet zich door zijn advocate vertegenwoordigen.

Enkelband

Op het ogenblik van zijn arrestatie droeg de beklaagde een enkelband. Volgens de verdediging kon de beklaagde zich weinig tot niets van de feiten herinneren. Er waren echter camerabeelden van de gepleegde feiten zodat ontkennen weinig zin had. De advocate pleitte over de moeilijke jeugd van de beklaagde, die van instelling naar instelling trok. De advocate vroeg de rechtbank haar cliënt een straf met probatie-uitstel op te leggen.

VOOR ABONNEES