Beerschot roept op licentie KV Mechelen in te trekken nu ook BAS hen veroordeeld heeft voor matchfixing

Bron © BELGA

Foto: BELGA

Beerschot roept de Belgisch voetbalbond en de Pro League op de licentie van KV Mechelen in te trekken. Dat schrijven de Ratten op hun clubwebsite. “Ze hebben aan wedstrijdvervalsing gedaan, maar komen weg met een schijnsanctie.”

LEES OOK. Definitieve uitspraak van BAS: KV Mechelen mag geen Europees of bekervoetbal spelen

KV Mechelen werd eerder op woensdag door het Belgisch Arbitragehof voor de Sport schuldig bevonden aan wedstrijdvervalsing. Om die reden mag het volgend seizoen niet uitkomen in de beker of Europa. “Een schijnsanctie”, klinkt het woedend op de website van Beerschot.

“Beerschot roept zowel de KBVB als de Pro League op om hun verantwoordelijkheid op te nemen en de licentie van KV Mechelen in te trekken”, schrijven de Ratten op hun website. “Het zou tegen de geest van de sport ingaan, moesten wedstrijdvervalsers wegkomen met een schijnsanctie omwille van een fout in het reglement. Zowel KBVB als Pro League hebben deze soevereniteit en zijn dus gemachtigd de licentie te ontnemen.”

Beerschot kondigde meteen ook aan zich te beraden over verdere stappen. De Antwerpse club kan nog in beroep gaan bij de burgerrechtbank.

LEES OOK. Beerschot gaat tot op het bot na beslissing van het BAS: “Het is een dubieuze primeur voor ons land. Dit is cynisme ten top”

Door Wim Conings
  • Meer voetbal