Vluchtgezel maakt brandhout van Aimé De Gendt die reageert: “Ik heb wel mijn deel van het werk gedaan”

© Photo News

De Fransman Stéphane Rossetto maakte deel uit van de vlucht van de dag, net als onze landgenoot Aimé De Gendt. Die muisde er met nog tien kilometer te gaan vanonder en dat vond Rossetto maar niks. “Met zo’n kerels kan je nooit tot het einde gaan”, spuwde de Cofidis-renner zijn gal. De Gendt kon de reactie van Rossetto niet appreciëren. “Ik heb mijn deel van het werk gedaan.”

gvdl

Klik hier voor onze digitale Tourgids

Zie ook:

Vier renners gingen van in de start in de aanval. Twee Cofidis-renners - Rossetto en Perez - samen met hun landgenoot Liliane Calmejane en Aimé De Gendt. De Oost-Vlaming van Wanty Gobert muisde er met nog tien kilometer te gaan vanonder en hield aan zijn ultieme aanval nog de prijs van de strijdlust over. En dat schoot bij zijn Franse vluchtgezel duidelijk in het verkeerde keelgat. Rossetto, deze Tour al meermaals in de aanval, spuwde bij de Franse media met luide stem zijn gal. “Als je een ontsnapping tot een goed einde wil brengen, dan moet iedereen loyaal zijn. Liliane (Calmejane, red) gaf zich volledig, Perez ook maar die Belg… We hadden afgesproken om alle vier à bloc te rijden vanaf een bepaald punt. Hij bleef echter rijden zoals in het begin van de ontsnapping en flikt ons op het einde met maar één doel: de prijs van de strijdlust.”

En dat vond Rossetto maar niets. “Ik heb mijn buik vol van zo’n kerels”, klonk het. “Met zo’n gasten kan je nooit tot het einde gaan. Als je kan wil maken op slagen, moet je er met vier renners vol voor gaan, alsof je voor dezelfde ploeg rijdt. De prijs van de strijdlust, dat was niet mijn doel.”

Aimé De Gendt kon de kritiek maar matig appreciëren. “Ik heb mijn deel van het werk gedaan, meer nog dan de anderen”, sprak de renner van Wanty Gobert. “Hij heeft mij niets gevraagd. Als hij niet tevreden is, dan is dat zijn probleem. Ik heb zowel de bergprijs als de tussenspurt aan zijn ploegmaat overgelaten.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten