Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee

Abonnee worden? Kies je leesformule

Treinbegeleiders willen staken tegen personeelstekort, en dat op een drukke zaterdag in de zomervakantie: “Zelfs een week vakantie nemen kan niet meer”

Treinbegeleiders willen staken tegen personeelstekort, en dat op een drukke zaterdag in de zomervakantie: “Zelfs een week vakantie nemen kan niet meer”

Mogelijk rijden geen treinen op zaterdag 27 juli. Foto: BELGA

Er dreigt staking bij het spoor, en dat op een drukke zaterdag in de zomervakantie. De onafhankelijke spoorvakbond OVS diende wegens aanhoudend personeelstekort een stakingsaanzegging in voor zaterdag 27 juli, de dag waarop extra treinen zouden rijden naar Tomorrowland in Boom. De dag ook dat door het goede weer drukte wordt verwacht naar de kust. “Wij kunnen deze zomer niet met onze kinderen op vakantie”, zeggen treinbegeleiders.

Tickets voor Tomorrowland, maar vakantie op laatste moment ingetrokken. Om treinbegeleider te zijn op festivaltrein naar Tomorrowland.
Al zes jaar getrouwd, nog niet op huwelijksreis kunnen gaan. Mijn vrouw en kinderen gingen naar Turkije zonder mij.
Ik heb meer dan honderd recupdagen staan omdat ik shifts overneem, maar het volstond niet: de man van een collega was de onvoorspelbaarheid zo beu dat ze moest kiezen tussen haar job en haar relatie.
Ik heb tegen mijn familie en mijn vrienden gezegd dat ze geen rekening meer moeten houden met mij voor Kerstmis en Nieuwjaar. Het werd me veel te frustrerend om elk jaar opnieuw op het laatste moment te moeten afzeggen

“We zijn nu zes jaar getrouwd, maar nog altijd niet op huwelijksreis kunnen gaan. Twee jaar geleden is mijn vrouw met de kindjes naar Turkije geweest in de zomervakantie, zonder mij. Dit jaar heeft ze ...