Jongetje (9) vindt 50 jaar oude boodschap in fles en gaat op zoek naar afzender

Bron © The Mirror UK

Foto: Shutterstock

Op Talia Beach, een afgelegen strand in Zuid-Australië, heeft de negenjarige Jyah Elliott een boodschap in een fles gevonden. De brief, die zou dateren van 17 november 1969, is afkomstig van een dertienjarige jongen. Elliott probeert de afzender nu terug te vinden.

De boodschap werd verzonden door de nog onbekende Paul Gilmore. De toen dertienjarige jongen vertelt in de brief over de reis die hij maakt. “We reizen van Engeland naar Melbourne in Australië”, staat er te lezen. “Momenteel zijn we op duizend mijl (of 1600 kilometer) van Fremantle, ook in Australië.” Ook staat er een adres bij gekribbeld van een buitenwijk van Melbourne, waarnaar de jongen zou verhuizen. Gilmore, die inmiddels 63 zou zijn, riep de vinder van de brief op om een bericht terug te sturen, iets wat Elliot maar wat graag wil doen.

“De fles had een witte dop en was slechts 20 centimeter groot”, zegt Paul Elliott, de vader van de jonge vinder. “Jyah opende de fles en probeerde het papiertje eruit te halen maar het was een beetje vochtig. Hij kreeg het niet te pakken en dus moesten we de fles breken.”

Elliott stuurde ondertussen een bericht naar het adres in Melbourne. Zijn moeder heeft het bericht ook gedeeld op Facebook in de hoop Paul Gilmore te vinden.

Het bericht werd massaal gedeeld en enkele internetgebruikers hebben ondertussen de emigratiekaart van Paul Gilmore teruggevonden. Daarop is te zien dat hij met de TSS Fairstar, een schip van Sitmar Line dat voornamelijk emigranten vervoerde tussen 1945 en 1972, van Engeland naar Australië reisde.

Door lla