Gwendolyn Rutten op ramkoers met Brusselse Open VLD

Foto: BELGA

De band tussen Open VLD Brussel en de partijtop is doorgeknipt nu de eigengereide afdeling deelneemt aan een ‘linkse’ regering zónder de MR. Partijvoorzitster Gwendolyn Rutten zal Sven Gatz níet voordragen als nieuwe Brusselse Open VLD-minister. Dat moet hij zelf maar doen. Gisterenavond stuurde ze ook haar kat naar het congres over het Brussels regeerakkoord, waar Gatz de 120 pagina’s tellende tekst verdedigde - al deelde hij de tekst zelf niet uit, tot ongenoegen van verschillende aanwezigen.

De Open VLD-top kan zich niet verzoenen met het Brussels regeerakkoord, waarin geen ‘garanties’ staan voor de uitrol van 5G, geen enkele passage over transmigranten, maar wel milieuboetes voorzien zijn bij geluidshinder van vliegtuigen. De manier waarop Ecolo-voorzitter Zakia Khattabi de deur dichtsloeg toen Rutten kwam vragen om franstalige zusterpartij MR aan boord te hijsen, laat ook sporen na.

De kans is groot dat de partij Gatz straks gewoon vervangt in de Vlaamse regering, minstens als viceminister-president, en het hem dus niet gegund wordt om de tweede combinerende ‘superminister’ te zijn in de geschiedenis.

Door mju, lob
VOOR ABONNEES