Aanklacht tegen Amerikaanse acteur Kevin Spacey verworpen

Bron © BELGA

Er waren meer dan dertig aanklachten over seksueel misbruik tegen Kevin Spacey, maar dit was de enige waarvan een rechtszaak kwam. Foto: AP

Een zaak waarin de Amerikaanse acteur Kevin Spacey beschuldigd wordt van seksueel misbruik, is verworpen. Dat melden lokale media.

Het parket van de Amerikaanse staat Massachusetts heeft de zaak verworpen wegens “de onbeschikbaarheid van de getuige die een klacht indiende”, schrijft de Hollywood Reporter. Op een hoorzitting weigerde de man vorige week onder eed te getuigen of hij berichten had verwijderd van zijn gsm, voor hij die aan de onderzoekers gaf.

De 59-jarige Spacey werd beschuldigd van seksueel misbruik: in juli 2016 zou hij een toen 18 jaar oude jongeman dronken gevoerd en dan onzedelijk betast hebben. De acteur zou zich vergrepen hebben aan de jongeman die werkte in een restaurant in Nantucket, een eiland voor de kust van Massachusetts. Spacey werd “onzedelijke agressie” en “fysieke verwondingen” ten laste gelegd. De zaak wordt nu geseponeerd.

Sinds de herfst van 2017 zijn al meer dan 30 aanklachten tegen Spacey binnengekomen bij het gerecht die allemaal over seksuele agressie gaan, maar dit was voorlopig de enige waarvan een rechtszaak kwam. Als gevolg van de klachten verbrak de streamingdienst Netflix het contract met Spacey voor de succes-serie House of Cards waarin Spacey de rol van de meedogenloze Amerikaanse president Frank Underwood speelde.

AANGERADEN