Taliban doden 34 commando’s in westen van Afghanistan

Bron © BELGA

Archiefbeeld Foto: AFP

De taliban hebben dinsdagavond in Afghanistan 34 commando’s gedood in de westelijke provincie Badghis, zo hebben functionarissen donderdag gezegd. De elitetroepen waren uitgestuurd voor een operatie tegen de taliban, maar werden in een hinderlaag gelokt, zei de chef van het district Ab Kamari, Khudadad Khan.

De lichamen van de commando’s werden donderdagmorgen door lokale inwoners naar de provinciehoofdstad gebracht, aldus het hoofd van de provincieraad, Bahauddin Qadesi. Minstens elf van de militairen werden eerst door de taliban gegijzeld voordat ze om het leven werden gebracht, zei Qadesi.

De Afghaanse commando’s, die door de Verenigde Staten zijn opgeleid, worden als de best getrainde en uitgeruste antiterreurtroepen van het land beschouwd.

Hoge officier gedood

In de zuidoostelijke provincie Ghazni is woensdag ook een hoge officier van het Afghaanse leger door een infiltrant van de taliban gedood. Een van de lijfwachten van de brigadecommandant raakte gewond bij het incident. De infiltrant werd daarna door soldaten gedood.

Door jvh