Filip, Laurent en Astrid aanwezig op Nationale feestdag

Bron © BELGA

Foto: BELGA

Zowel de koning en de koningin als prins Laurent en prinses Astrid zullen zondag de Nationale feestdag in Brussel bijwonen. Dat meldt Brussels Promotion.

Koning Filip en koningin Mathilde zullen van 18.30 uur tot 19.30 uur in het Warandepark praten met organisaties die ze ondersteunen. Prins Laurent en prinses Claire zijn van 19.15 uur tot 20.15 uur in het park. Prinses Astrid en prins Lorenz, tenslotte, zijn van 18.30 uur tot 19.30 uur aanwezig op het Poelaertplein.

Nieuwigheid dit jaar is een folkloristische optocht, op de Regentschapsstraat. Er stappen onder meer vissers uit Duinkerke, Gilles van Binche en verschillende fanfares mee. De 140 leden van Kortrijk Drumt zullen tussen 10 en 20 uur elk uur internationale hits spelen op de Kunstberg. Op de kiosk in het Warandepark zijn er doorlopend concerten van 13 uur tot 22.30 uur. Op de Zavel zijn er concerten van 17 uur tot 22.30 uur.

Op het Koningsplein zal de organisatie Bel-Europa de rol belichten die België heeft gespeeld in de totstandkoming van Europa. Bel-Europa gebruikt daarvoor onder meer een gigantisch ganzenbord.

De Kamer en de Senaat en het Rekenhof houden zondag open deur. Ook de Grote Synagoge en het War Heritage Institute kunnen worden bezocht.

Het Rode Kruis is aanwezig met 220 hulpverleners in verschillende vaste posten. Tijdens het vuurwerk ‘s avonds komen daar twee mobiele posten bij.

AANGERADEN