Drie terroristen veroordeeld tot doodstraf voor brutale moord op Scandinavische toeristen

Drie Marokkaanse mannen zijn veroordeeld tot de doodstraf voor de brutale moord op de Scandinavische toeristes Louisa Jespersen (24) en Maren Ueland (28) op brutale wijze om het leven brachten.

Jespersen en Ueland waren op 8 december naar Marokko gevlogen om de natuur te verkennen en hun droom te laten uitkomen: de hoogste berg van het Atlasgebergte beklimmen. Het lukte hen, maar op de terugweg liep het gruwelijk fout wanneer ze op 16 december het pad kruisten van de drie terroristen.

LEES OOK. Scandinavische vrouwen brutaal vermoord om indruk te maken op ISIS, maar dat pakte anders uit: drie terroristen krijgen doodstraf

De drie zagen de twintigers hun tent opzetten en sloegen iets na middernacht genadeloos toe. Ze filmden hoe ze de tent kapot sneden, de Scandinavische vrouwen doodstaken en hen onthoofdden. Maar hun video’s hadden niet het effect dat ze hoopten. De filmpjes waren van slechte kwaliteit en zelfs terreurgroep Islamitische Staat (ISIS) vond de moord op de twee studentes laf. De mannen werden uitgelachen en bereikten het omgekeerde: de politie identificeerde hen en arresteerde hen.

Vorige week deed de advocate van de hoofdverdachten er nog alles aan om de rechter ervan te overtuigen dat haar cliënten de gevorderde doodstraffen niet verdienen. “Ze zijn zelf slachtoffers”, zei ze. “Ze zijn opgegroeid in armoede en werden gehersenspoeld.” Een psychiatrische behandeling is op haar plaats, probeerde ze.

Maar donderdag oordeelde een rechter dat de doodstraf op zijn plaats is.

Door gjs
VOOR ABONNEES