Makers van ‘Game of thrones’ waren hen vergeten, dus nomineerden deze drie zichzelf voor belangrijke tv-prijzen

Bron © Hollywood Reporter

Foto: AP

Game of thrones heeft dit jaar 32 nominaties voor de Emmy Awards kunnen binnenhalen, maar enkele daarvan hadden de makers van de serie niet verwacht. Alfie Allen (Theon Greyjoy), Gwendoline Christie (Brienne of Tarth) en Carice van Houten (Melisandre) werden door de makers ‘vergeten’ bij het opgeven van mogelijke kandidaten. Dus deden ze dat dan maar zelf.

Elk jaar worden de prestigieuze Amerikaanse televisieprijzen uitgereikt in Los Angeles. Game of thrones kon 32 nominaties verzilveren, maar HBO heeft bevestigd dat het drie van de genomineerde acteurs niet zelf had opgegeven als mogelijke Emmy-kandidaten. Dus deden de drie dat zelf via hun eigen management. Het is niet zo ongewoon dat acteurs zichzelf opgeven voor een nominatie, maar het gebeurt zelden dat ze die ook effectief in de wacht slepen.

Kit Harington (Jon Snow), Emilia Clarke (Daenerys Targaryen), Nikolaj Coster-Waldau (Jaime Lannister), Peter Dinklage (Tyrion Lannister), Lena Headey (Cersei Lannister), Sophie Turner (Sansa Stark) en Maisie Williams (Arya Stark) werden wel voorgedragen en kregen ook een nominatie.

Door het grote aantal vaste acteurs in Game of thrones was het voor HBO onmogelijk alle acteurs voor te dragen en moesten er ergens beslissingen gemaakt worden. Maar HBO heeft wel meegedeeld dat het alle acteurs even hard zal steunen in hun strijd voor het prestigieuze beeldje.

Wie uiteindelijk ook met zo’n Emmy-beeldje naar huis mag gaan, wordt op 15 september bekendgemaakt.

Door sgg