Niels Destadsbader maakt kans op derde Zomerhit op rij

Momenteel maakt Niels Destadsbader het mooie weer in de Vlaamse top 50 met zijn jongste hit ‘Mee naar boven’. Foto: Liefde voor Muziek

Na twee zeges op rij kan Niels Destadsbader deze zomer nog een derde Zomerhit op zijn naam schrijven. Met ‘Mee naar boven’ is hij een van de genomineerden, samen met onder anderen Belle Perez, de cast van #LikeMe en Hooverphonic. Ook The voice van Vlaanderen-winnaar IBE heeft een nominatie op zak, in de categorie Doorbraak.

Wordt het andermaal de zomer van Niels Destadsbader? De kans bestaat, want de West-Vlaamse zanger/presentator is opnieuw genomineerd voor de Zomerhit, net als vorig jaar en in 2017. Vorig jaar was het prijs met Verover mij, in 2017 met Skwon meiske. Momenteel staat Destadsbader met zijn kanshebber op de Zomerhit 2019 bovenaan de Vlaamse top 50.

Voor de trofee neemt hij het onder meer op tegen Vlaanderen m’n land van de cast van #LikeMe, Helena (Mathias Vergels), Horizontaal (Metejoor), Looking for stars (Hooverphonic), Stilte na de storm (Kommil Foo) en Waar jij ook bent van Dana Winner. Mocht Destadsbader opnieuw winnen, dan heeft hij echter geen record beet. Belle Perez won de prijs vijf keer tussen 2001 en 2006. Ook dit jaar is ze genomineerd met Indirectas.

IBE in categorie Doorbraak

De cast van de Ketnetreeks #LikeMe en Mathias Vergels zijn elk drie keer genomineerd. Vergels neemt het in de categorie soloartiest op tegen Isabelle A, Slongs, Kate Ryan en Bart Herman. In de categorie doorbraak heeft IBE zijn eerste nominatie beet. Voor de 17-jarige The voice-winnaar gaat het succes dus onverminderd voort na zijn concert in KluB C op Rock Werchter en twee keer een uitverkochte AB Club. Hij neemt het in de categorie doorbraak op tegen Gio Kemper, The Starlings (Tom Dice en Kato Callebaut) en #LikeMe. Bij de groepen gaat het tussen Hooverphonic, De Geest, The Starlings, Sacha & Davy en andermaal #LikeMe.

Het publiek kan vanaf nu op zijn favoriet stemmen via de website van Radio 2. Op zondag 18 augustus presenteren Bart Peeters en Siska Schoeters Radio 2 Zomerhit 2019 op de zeedijk aan de vuurtoren van Blankenberge. De show wordt live uitgezonden op Eén en Radio 2.

bekijk ook

Niels Destadsbader duikt het theater in, en krijgt hulp van zoontje van BV-koppel om dat aan te kondigen

Niels Destadsbader stelt nieuw album voor, maar ‘liefde van zijn leven’ krijgt voorlopig niemand te zien

Door tove, eadp