De transfersoap van Neymar dendert voort: nieuw (stevig) bod van Barcelona, maar er is een nieuwe kaper op de kust

Foto: Photo News

Het is misschien wel dé voetbalvraag van de zomer: waar speelt Neymar volgend seizoen? De Braziliaan wil weg bij PSG, maar de Franse kampioen stelt hoge eisen als de dribbelaar wil verhuizen van club. Intussen draait de geruchtenmolen op volle toeren.

Trainer Thomas Tüchel bevestigde onlangs op een persconferentie dat Neymar andere oorden wil opzoeken. Maar wie wil de Braziliaan deze zomer in huis halen voor een bom geld? Volgens L’Equipe deed ex-club FC Barcelona een onofficieel bod van Philippe Coutinho en Ivan Rakitic plus 40 miljoen euro. Teleurstellend volgens de Franse landskampioen.

LEES OOK. GERUCHTEN. Opmerkelijke transfer voor Nainggolan en oplossing voor Bale

Sky Germany kwam een dag later met het verhaal dat Barcelona dat bod verhoogd heeft tot 100 miljoen euro plus twee spelers. Daarbij zou PSG mogen kiezen uit zes spelers: Coutinho, Rakitic, Ousmane Dembélé, Nelson Semedo, Malcom. Wie de zesde speler zou zijn, is niet bekend. PSG zou liever de 222 miljoen die het betaalde voor Neymar terugzien, klinkt het.

Intussen denken ze in Catalonië te weten dat Barcelona niet de enige kandidaat is om Neymar weg te kapen uit Parijs. Mundo Deportivo meldt dat ook Real Madrid, Bayern München, Manchester United en Juventus interesse tonen in de Braziliaan.

De transfersoap van Neymar dendert voort: nieuw (stevig) bod van Barcelona, maar er is een nieuwe kaper op de kust

Daaropvolgend kwam RAI Sport met het gerucht dat de vader van Neymar binnenkort samen zal zitten met Fabio Paratici, de sportieve baas van Juve. De Braziliaan zou geen prioriteit zijn voor de Oude Dame, maar de Italianen zouden willen informeren naar de mogelijkheden voor een transfer.

Vervolgens kwam de bekende Spaanse tv-show El Chiringuito met het verhaal dat Juventus potentieel wat ziet in een ruildeal van Paulo Dybala voor Neymar.

Door Vincent Van Genechten
Meer voetbal