Antwerps kasteeldomein Park Den Brandt opnieuw afgesloten na ontploffing in restaurant Grand Café

Foto: Victoriano Moreno

Antwerpen -

Park Den Brandt in Antwerpen is vrijdagochtend afgesloten na een ontploffing in restaurant Grand Café. De federale gerechtelijke politie en DOVO zijn ter plaatse. Woensdag werd het domein al afgesloten na de vondst van een granaat. En dezelfde nacht is geprobeerd om brand te stichten.

Video: ATV

Dit keer is een explosief effectief afgegaan. De schade in restaurant Grand Café is aanzienlijk. Ramen zijn doorzeefd door granaatscherven, maar ook in het restaurant is de schade groot.

De politie kreeg de melding over de ontploffing rond 7.30 uur binnen, toen de schade werd vastgesteld. Wanneer het explosief precies is afgegaan, is niet duidelijk. “Ergens tussen sluitingstijd en het moment waarop de schade werd vastgesteld”, klinkt het. Er vielen dan ook geen gewonden.

“Gezien de aard van de feiten kan ik niet in detail gaan over de zaak”, zegt Wouter Bruyns van de Antwerpse politie. “Ik kan wel zeggen dat voor de vastgestelde feiten het gerechtelijk lab en de federale gerechtelijke politie ter plaatse komen en dat niemand gewond raakte.”

Intussen is ook het parket met de onderzoeksrechter ter plaatse.

Er wordt gedacht in de richting van een afrekening, maar daar wil de politie voorlopig niets over kwijt.

Antwerps kasteeldomein Park Den Brandt opnieuw afgesloten na ontploffing in restaurant Grand Café

Woensdagochtend werd het domein van Kasteel Park Den Brandt ook al afgesloten. Toen werd er een granaat gevonden in een vleugel van het kasteel. Ontmijningsdienst DOVO liet de granaat gecontroleerd ontploffen. Er was dezelfde nacht ook een vermoedelijke brandstichting in restaurant Murni, in een van de koetshuizen.

Over de daders en hun motieven is voorlopig niets geweten.

Volgende maand vindt in het park Jazz Middelheim plaats, maar dat komt zo goed als zeker niet in gevaar.

Door dvd,tg