Thomas De Gendt realiseert voorlopige toptijd: “Weet niet of het goed is voor de zege maar het gaat toch dicht zijn, denk ik”

Foto: AP

Niet de onfortuinlijke Wout van Aert, wel Thomas De Gendt realiseerde de snelste tijd in Pau. De Gendt was zelf aangenaam verrast.

Klik hier voor onze digitale Tourgids

“Bij eerste tussenpunt lag ik voor terwijl ik voelde dat ik niet rap ging”, reageerde De Gendt bij Sporza. “Blijkbaar wel dus. Daardoor kreeg ik niet meteen vleugels maar wel de drive om diep te gaan.”

De Gendt stoomde door. “Ook mijn tweede tussentijd was goed. Dan hoorde ik dat Wout gevallen was, wat jammer is voor Wout maar het verhoogde mijn kansen. Ik hoopte op top tien en met deze tijd haal ik zeker top tien.”

Het parcours was zonder meer lastig, vond De Gendt. “De start was cruciaal. Op de eerste klim moest je je tempo bepalen voor de rest van de tijdrit. In de afdaling probeerde ik te recupereren zonder tijd te verliezen in de bochten. De laatste strook tegen de wind in is het stoempen en hopen om niet stil te vallen. Ik weet niet of deze tijd goed genoeg is voor de zege maar het gaat toch dicht zijn. Ik hoop op top drie.”

Door gvdl