“West-Vlamingen buiten”: bezoekers niet gewenst op de Gentse Feesten?

Foto: DVH

Gent -

Op de Gentse Feesten zijn opvallende slogans opgedoken met de slogan “West-Vlamingen buiten”. Het is niet duidelijk wie achter de actie zit.

Het West-Vlaamse cabaretduo Preuteleute staat op 21 maart volgend jaar op de planken van de Capitole. Maar de komst van Oostendenaren Sebastien Dewaele en Tom Vanrijckeghem maakt duidelijk niet alle Gentenaars even gelukkig.

Onder meer in de buurt van het Gentse stadhuis heeft iemand de affiches voor de show overplakt met “West-Vlamingen buiten”. Wie achter de actie zit, is voorlopig onduidelijk.

Is het een vleugje van de typische, absurde Gentse Feesten-humor? Of is de Nieuw Gentse Alliantie (N-GA), een satirische politieke beweging die tien jaar geleden Gent onafhankelijk wou verklaren, aan een comeback bezig? Al kan het natuurlijk ook het duo Preuteleute zelf zijn geweest, om zo wat extra aandacht te vestigen op hun show.

“West-Vlamingen buiten”: bezoekers niet gewenst op de Gentse Feesten?
Foto: DVH

Volgens officiële cijfers wonen er momenteel 22.700 mensen van West-Vlaamse origine (geboren in West-Vlaanderen, nvdr) in Gent. Dat is goed voor negen procent van de bevolking.

LEES OOK: In cijfers: de ‘verwestvlamisering’ van Gent gaat aan hoog tempo door

Door Sander Luyten, Bert Staes