Homokoppel in cel voor aanzetten tot ontucht

Themabeeld. Foto: BELGA

Oostende -

Een homokoppel zit in de cel op verdenking van het aanzetten tot ontucht van een zestienjarige jongeman. Die werkte in de horecazaak van de twee veertigers in Oostende en sliep bij hen. Er was sprake van een seksuele relatie tussen de drie, maar de tiener verklaarde aan de politie dat dat wel degelijk met wederzijdse toestemming gebeurde.

De politie werd van de feiten op de hoogte gebracht door de ouders van de jongeman. Die gingen niet akkoord met het feit dat hun zoon met de twee mannen op reis vertrok. Toen de jongen dat toch deed, werd de politie begin juli ingeschakeld.

Inval politie

Uiteindelijk vielen de agenten afgelopen zaterdag bij het koppel binnen. Ze werden allebei opgepakt en verschenen voor de onderzoeksrechter. Die hield hen aan en de raadkamer verlengde die aanhouding vrijdag met een maand. Hun advocaten hadden de voorwaardelijke vrijlating gevraagd, maar de ze blijven dus zeker nog een maand langer in de cel. Er werd een psychiater aangesteld om de twee heren te onderzoeken. Zij vormen al vele jaren een koppel.

Door tlg
VOOR ABONNEES