Patrick Lefevere over de gele kansen van Alaphilippe: “Bergop zijn we te zwak”

Foto: Photo News

Probeert de teammanager zand in de ogen te strooien of is Deceuninck - Quick Step daadwerkelijk te zwak om de gele trui van Julian Alaphilippe te verdedigen? Patrick Lefevere denkt het eerste. “Bergop is ons team gewoon te zwak”, zegt de ‘grote baas’ aan de Nederlandse krant De Telegraaf.

Voor Lefevere is het moeilijk te geloven dat Alaphilippe een kans maakt op de eindzege. “Wij zullen als ploeg zeker de verantwoordelijkheid nemen om de gele trui te verdedigen”, klinkt het. “Maar als het straks echt een gevecht wordt, dan is ons team bergop gewoon te zwak. Als we tot onze mosseldag, de tweede rustdag, het geel in het team houden, ben ik heel tevreden.”

Misschien is Lefevere bewust te bescheiden en blijft hij zich aan de rol van underdog vastklampen. Feit is dat Lefevere naast Alaphilippe in het geel ook nog Enric Mas op de vierde plaats in het algemeen klassement heeft staan. Als Ineos tactisch wil spelen door Bernal in de aanval te sturen, dan heeft Lefevere een nuttige pion om te antwoorden. Al heeft Lefevere natuurlijk een punt: het team is vooral gebouwd rond Elia Viviani. De spurter heeft met Morkov en Richeze twee leadouts aan wie Alaphilippe in de bergen niets heeft. Tenzij Asgreen en Lampaert zichzelf overtroffen in het hooggebergte zal Alaphilippe het bergop moeten doen met Mas en Devenyns. En dat zou inderdaad een pion te weinig kunnen zijn.

Door gvdl
AANGERADEN