Festival onder vuur nadat het haar schapen fluoroze verfde: “Wansmakelijk, pijnlijk en totaal onnodig”

Bron © Metro UK

Een populair festival in het Britse Suffolk heeft het publiek tegen zich in het harnas gejaagd, omdat ze ervoor kozen om de schapen in hun festivalweide fluoroze te verven. “Een traditie”, zo vinden de organisatoren in het Henham Park. “Dierenmishandeling”, zo klinkt het bij tegenstanders.

Het Latitude festival is razendpopulair voor alle mensen uit Suffolk en omstreken. Sinds 18 juli stroomt het volk dan ook toe op de weide. Maar daar kijken heel wat voorbijgangers geschrokken uit hun ogen. In de velden zijn geen witte of zwarte schapen te zien, ze zijn voor de gelegenheid allemaal roze geverfd. Ook de merchandising van het festival staat vol met roze schapen.

In opspraak

“Schamen jullie je niet, Latitude? Enkel dierenartsen mogen schapen kleuren als dat nodig is voor hun gezondheid en als ze daar de juiste diploma’s voor hebben. Schandalig dat het hier een esthetisch marketingtrucje is, gewoon voor extra selfies. Dit is wansmakelijk én totaal onnuttig”, reageren tegenstanders boos op sociale media.

Volgens dierenrechtenactivisten stopt de dierenmishandeling daar niet. “De kleur is verschrikkelijk, want ze zullen hun koppen naar beneden hebben moeten drukken om die verf te kunnen aanbrengen. Maar ze zo dicht bij het festivalterrein laten grazen is gewoon gemeen. De luide muziek en dronken voorbijgangers jagen hen enorm veel stress aan. Dit is onaanvaardbaar”, aldus PETA-directeur Mimi Bekhechi.

Natuurlijk

Een woordvoerder van Latitude Festival liet weten aan de plaatselijke pers dat de organisatie het probleem er niet van inziet. “De schapen zijn gekleurd met natuurlijke verf op basis van water. Ze zijn dat gewoon, dat is een deel van het boerderijleven. Wij doen dit al jaren zo”.”

Door mrra