Ook Gentse kinderfeesten barsten los, maar met vertraging door regen

Gent -

Het kinderdorp Gentopia is zaterdagmiddag officieel van start gegaan. Het festival in het Zuidpark is al jarenlang razend populair, maar dit jaar strooide de hevige regenval roet in het eten.

Op een terras in het midden van het park een pintje drinken terwijl je koters zich uitleven op de springkastelen, glijbanen en andere speeltuigen. De succesformule van Gentopia, het kinderdorp in het Zuidpark, wint elk jaar aan populariteit. De voorbije jaren was het er over de koppen lopen, soms zelfs met wachtrijen aan de ingang.

Maar dit jaar viel de start ietwat in het water. De openingsbattle tussen Feestenburgemeester Annelies Storms (SP.A) en kinderburgemeester Marjolein Acke (12) moest een uurtje worden uitgesteld door de hevige regenval. De springkastelen bleven tijdens de stortbui wel open, maar de druipnatte speeltuigen konden maar een handvol waaghalzen lokken.

Kinderyoga en minigolf

“Het is inderdaad een rustige start door het slechte weer”, geeft coördinator Karen Opsomer toe. “Maar de sfeer en ambiance komen ongetwijfeld nog de komende dagen. Met de stijgende temperaturen wordt het deze week ongetwijfeld weer druk.”

Nieuw op het festival is een photobooth, een minigolf en een sessie kinderyoga. Tegelijk werden maatregelen getroffen voor de aangekondigde hittegolf. Farys voorziet bijvoorbeeld een waterbar.

Ook Gentse kinderfeesten barsten los, maar met vertraging door regen
Ook Gentse kinderfeesten barsten los, maar met vertraging door regen
Foto: Joëlle Verbeeck
Door Tuly Salumu