Dimitri Vegas & Like Mike broeden op eigen restaurantketen: “Zelfs onze kookvuren laten overvliegen”

Bron © Eigen berichtgeving

Foto: DBA

Ze hebben dit jaar voor het eerst een eigen pitakraam op Tomorrowland. Maar Dimitri Vegas (37) en Like Mike (33) broeden op nog grotere culinaire plannen. De dj-broers willen hun eigen restaurant openen in Antwerpen en dromen van een keten. Hun Griekse roots staan centraal. “We mikken op authentieke schotels met het allerbeste vlees van Griekse leveranciers. Nergens in de wereld vind je pita die lekkerder smaakt dan in Griekenland.”

Ook dit jaar is het al Dimitri Vegas & Like Mike wat de klok slaat op Tomorrowland. Zaterdagavond draaien ze op de Main Stage, zondag op het Lotus-podium. En als verrassing komt daar nog een derde set bij: met enkele Tomorrowland-routiniers sluiten ze zondagavond het eerste festivalweekend af op het hoofdpodium. Maar ook bij de eetkraampjes duikt hun naam op. Voor het eerst poten de dj-broers een eigen kraampje neer in de foodcorner, waar ze huisbereide pita serveren. Dat is pas het begin, want Dimitri Vegas en Like Mike hebben plannen voor een eigen restaurant.

Dimitri Vegas & Like Mike broeden op eigen restaurantketen: “Zelfs onze kookvuren laten overvliegen”
Foto: DBA

“Mike en ik zijn echte foodies”, vertelt Dimitri Vegas. “We toeren continu de wereld rond, dus komen overal in contact met nieuwe gerechten en stijlen. Maar nergens proef je pita die lekkerder is dan in Griekenland. Hoog tijd dat de mensen kennismaken met die smaak.” De broers zijn dan wel op en top Belgisch, hun roots liggen in Griekenland – zie de achternaam Thivaios. “We speelden al langer met het idee om een eigen restaurantketen met Griekse invloeden uit de grond te stampen. Het pitakraam is een eerste stap in die richting. Onze eerste zaak willen we in Antwerpen starten. Een specifieke locatie of timing hebben we nog niet, we staan pas aan het begin van dit plan. Maar het concept dat we lanceren op Tomorrowland wordt behouden in die eerste zaak. Daarna willen we uitbreiden.”

Eigen twist

Tussen de Italiaanse hotdogs, Mexicaanse nacho’s en Thaise wok vind je nu dus ‘Greek food by Dimitri Vegas & Like Mike’. Op de menukaart: een versgebakken pitabroodje met gyros van varkensvlees, tzatziki, rode ui, tomaat, peterselie, frietjes en fetakaas. “Het moet zo authentiek mogelijk zijn”, zegt Dimitri Vegas. “We werken enkel met het allerbeste vlees dat geleverd wordt door echte Griekse slagers. Zelfs onze kookvuren hebben we laten overvliegen. Het recept van de pita is traditioneel, maar Mike en ik geven er wat eigen twists aan. Bij onze volgende gerechten gaan we meer experimenteren, maar je moet absoluut het gevoel krijgen dat je net in Griekenland je maaltijd hebt besteld.”

Acteercarrière

Zaterdag ging Dimitri Vegas zelf een kijkje nemen aan het kraam, na de dj-set van zijn echtgenote Anouk Matton op de Main Stage. Niet veel later vertrok hij alweer om zijn eigen show voor te bereiden. Maar niet voordat enkele tientallen fans met hem een selfie namen. Mét pita, uiteraard.

Het imperium van Dimitri Vegas & Like Mike blijft . Als dj’s staan ze aan de top van de dancewereld, en het voorbije jaar werkte Dimitri Vegas hard aan zijn acteercarrière. Die leverde hem een rol op naast Sylvester Stallone in de nieuwe Rambo-film, en ook in de blockbuster Men in black: international dook hij kort op. De Thivaios-broers hebben ook een kledinglijn en houden nog tot 10 september een eigen pop-upwinkel open op de Antwerpse Meir. Op 20 en 21 december staan Dimitri Vegas & Like Mike in het Sportpaleis.

Dimitri Vegas & Like Mike broeden op eigen restaurantketen: “Zelfs onze kookvuren laten overvliegen”
Enkele tientallen gelukkige fans kregen aan het pitakraam de kans om met hun held Dimitri Vegas op de foto te gaan. Foto: DBA
Door Dennis Van Goethem
Meest recent