British Airways en Lufthansa schrappen vluchten naar Caïro uit veiligheidsoverwegingen

Bron © BELGA

Foto: EPA-EFE

British Airways en Lufthansa schorten omwille van veiligheidsredenen alle vluchten naar de Egyptische hoofdstad Caïro op. Bij British Airways is dat gedurende zeven dagen, terwijl Lufthansa de vluchten zondag zal hervatten. De Britse luchtvaartmaatschappij zegt zaterdag dat de veiligheid van de passagiers en crews de grootste prioriteit is.

In een persmededeling zegt British Airways dat het nu een grondigere analyse zal voeren. Concrete elementen gaf het bedrijf niet en een woordvoerster wilde achteraf ook niet meer kwijt.

Passagiers die toch naar Caïro willen reizen, zullen omgeboekt worden naar andere luchtvaartmaatschappijen, aldus British Airways nog.

De Duitse maatschappij Lufthansa had zaterdag ook alle vluchten naar de Egyptische hoofdstad geschrapt, maar liet later weten dat ze zondag hervat worden.

LEES OOK. Zes burgers gedood in hinderlaag in noorden van Sinaï

Het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken spreekt in het reisadvies voor het land onder meer van “een verhoogd risico op terrorisme gericht tegen de luchtvaart”. Er zijn bijkomende veiligheidsmaatregelen voor alle vertrekkende vluchten uit het Verenigd Koninkrijk richting Egypte. Alle vliegreizen, op uitzondering van noodzakelijke, naar badplaats Sharm-el-Sheikh op het Sinai-schiereiland aan de Rode Zee zijn afgeraden.

Door evdg, gjs
AANGERADEN