Man doodgeschoten aan metrostation in Amsterdam

Bron © BELGA

Foto: Photo News

Bij een schietpartij in Amsterdam is een dode gevallen. Het slachtoffer is een 33-jarige Amsterdammer die bekend was bij de politie. De “roekeloze” schietpartij was volgens de politie zeer waarschijnlijk een gerichte actie. In aanpalende woningen zijn kogelinslagen gevonden.

De politie bevestigde dat het slachtoffer de 33-jarige crimineel Inchomar Balentien is. Voor zover bekend zijn er geen omwonenden gewond geraakt.

Een bewoner zei aan de regionale zender AT5 dat een van de kogels dwars door zijn woning is gegaan. Hij zat op dat moment in de woonkamer. “Het gebeurde op zo’n 2 meter afstand van mij.” De politiewoordvoerder kan dit specifieke verhaal niet bevestigen, maar zegt wel dat het hem niet verbaast. Er is een tijdelijke politiepost op locatie ingericht voor omwonenden met zorgen.

Kraaiennest

De schietpartij vond plaats bij metrostation Kraaiennest in Amsterdam-Zuidoost. Even voor middernacht stonden volgens de politie verschillende mensen op een parkeerplaats. Nadat een auto was gearriveerd, werd meerdere keren geschoten, waarbij de 33-jarige Balentien omkwam. De andere aanwezigen vluchtten. Een paar kilometer verderop is een uitgebrand voertuig gevonden. Of dat iets te maken had met het schietincident, wordt nog onderzocht.

In februari werd Balentien volgens Het Parool vrijgesproken van betrokkenheid bij de moord op de Surinaamse crimineel Johannes Kastiel in 2008. Justitie kon niet bewijzen dat hij het was die Kastiel had willen beroven van 35.000 euro. Het openbaar ministerie had tien jaar cel tegen hem geëist. In 2013 overleefde Balentien een moordaanslag waarbij salvo’s uit een automatisch wapen op hem werden afgevuurd, aldus de Amsterdamse krant.

Door gjs
AANGERADEN
Meest recent