Hittegolf eist drie dodelijke slachtoffers in VS

Bron © BELGA

Foto: AFP

Zeker 150 miljoen Amerikanen hebben te lijden van een hittegolf die grote delen van de VS momenteel teistert. Er zijn al drie doden te betreuren door het weer. Het kwik schommelt in New York en Washington al een tijdje rond de 38 graden Celsius.

De hittegolf strekt zich uit van het Midwesten tot de Atlantische kusten en zal zeker nog tot zondagavond aanhouden, meldt de nationale meteorologische dienst van de VS.

Twee van de drie doden vielen in de staat Maryland, dichtbij Washington, en in Arkansas is de voormalige vedette van het American football Mitch Petrus op 32-jarige leeftijd bezweken aan de hitte, toen hij buiten aan het werk was. Hij zou overleden zijn door een zonneslag, aldus de arts die hem onderzocht.

De autoriteiten waarschuwen de bevolking dat het kwik tot 45 graden Celsius kan stijgen. Ze geven de raad om voldoende water te drinken en te zorgen voor kwetsbare mensen zoals zieken, kinderen en bejaarden. De bevolking wordt ook de raad gegeven om binnen te blijven en alleen buiten te komen als het echt moet. De triatlon van New York is afgelast.

Ook in Canada worden waarschuwingen gegeven aan de bevolking in verband met de hittegolf.

Door gjs
Laad meer berichten...