De avond van Lieven Tavernier. Reserveer nu al uw plaatsen

Foto: David Van Hecke

Gent - Het Laurentplein, dat zich tijdens de Gentse Feesten graag Ons Luisterplein noemt, heeft er met Willem Vermandere, Jo Lemaire en Johan Verminnen al een paar kleppers uit wat we wel eens Grote Kleinkunst durven noemen opzitten, en vandaag zondagavond is dat niet anders. Lieven Tavernier (Eerste sneeuw, De fanfare van honger en dorst en vele andere) speelt er met Room 13 Orchestra. Tavernier speelt er Oude regenbogen, de plaat die hij half februari uitbracht en in de Handelsbeurs voorstelde. Niet alleen met groot orkest, maar ook met groot succes en een lange staande ovatie. U bent verwittigd, kom vanavond maar best op tijd.

Geen Lieven Tavernier met gitaar en enkele muzikanten en backing vocals, maar een volwaardig klassiek orkest onder leiding van pianist, componist Yves Meersschaert. Tavernier & Room 13 Orchestra deden half februari een uitverkochte Handelsbeurs verstillen. Behalve de muziek was er tussen de nummers enkel applaus te horen, en daarna een staande ovatie. En na het concert een lange wachtrij aan het tafeltje waar de nieuwe plaat Oude Regenbogen te koop lag. 

Het is vanavond de enige keer dat u tijdens de Gentse Feesten Tavernier aan het werk kan zien tijdens een eigen concert. Tavernier zingt wel het nummer De klokken van Sint-Baafs tijdens het concert van DIe Verdammte Spielerei, maar die twee concerten zijn uitverkocht. 

U kan wel nog vertaald werk van Lieven Tavernier horen tijdens de Gentse Feesten. Niet door hemzelf, maar door Little Kim. Die kan u kennen van Little Kim & the Alley Apple 3, en van het Little Kim trio, en ook van Guido Belcanto. Kimberly Claeys heeft nu ook het project en een plaat Le jardin secret, waarbij ze Franstalig werk brengt. Voor die plaat leverde Lieven Tavernier nogal wat vertalingen van een aantal van zijn nummers. Le jardin secret staat twee keer op de agenda van de Gentse Feesten: zaterdag stond ze op het Luisterplein, en woensdag 24 juli kan u haar  17u30 in het Huis Van Alijn zien en horen.

Tavernier zat dus niet stil, de voorbije maanden en jaren. Hij schreef ondertussen voldoende materiaal voor een nieuwe eigen plaat, en bezorgde dat aan Yves Meersschaert, die er nu mee aan de slag kan. Maar nu gaat alle aandacht eerst naar zondagavond 21 juli, van 23u15 tot 1 uur. Reserveren kan natuurlijk niet echt, gewoon op tijd komen is de boodschap.

Lieven Tavernier & Room 13 Orchestra. Oude Regenbogen. Zondag 21 juli, Laurentplein. 23.15 u.

Le jardin secret. Woensdag 24 juli, 17u30, Huis Van Alijn, Kraanlei.

Het verslag van het concert van Lieven Tavernier in de Handelsbeurs kan u hier lezen.

 

Door Rudy Tollenaere