Ongewenste ‘lifter’ veroorzaakt paniek in vliegtuig

Bron © Telegraaf, Instagram

Een man veroorzaakte afgelopen week paniek op een vliegtuig dat op het punt stond op te stijgen in de grootse luchthaven van Nigeria. De onbekende ‘lifter’ rende uit de bosjes toen het toestel sneller begon te taxiën, maar de piloot kon onmiddellijk vertragen en de motor uitzetten. “Hij liep onder het toestel met handschoenen aan en liet een tas in de motor vallen”, aldus de passagier die het tafereel filmde. De man zat uiteindelijk meer dan een halfuur op het vliegtuig, voor hij werd gearresteerd. Over zijn motieven is nog niets bekend.

“De security daagde maar niet op”, aldus Otto Orondaam die bovenstaande video maakte. “Het duurde 37 minuten voor er iemand van de beveiligingsdienst ter plekke kwam. Felicitaties voor de piloot voor de snelle reactie. Er kon zo veel misgegaan zijn.” De passagiers moesten uiteindelijk uitstappen om op een ander toestel over te stappen.

bekijk ook

Onbegrijpelijk: toeristen riskeren hun leven voor “perfecte selfie” met vliegtuig

Vliegtuigpassagiers staan doodsangsten uit als ze tegen plafond worden gekatapulteerd

Dronken vliegtuigpassagier gaat flink tekeer tegen reizigers en begint zelfs te twerken: “Film maar zoveel jullie willen!”

Door pjv
VOOR ABONNEES